این دستور برای مدلسازی قطعات ورقکاری با سطح مقطع های متغیر استفاده می شود و بایستی در استفاده از این دستور موارد ذیل را مدنظر قرار داد :

-         طرح های دوبعدی ایجاد شده هر کدام باید در یک صفحه جداگانه و مستقل از همدیگر باشند.

-         طرح های دوبعدی ایجاد شده همگی باید باز باشند.  

-         تنها دو طرح دوبعدی می توان برای اجرای این دستور نیاز است.

-         امکان تعریف با استفاده از منحنی های راهنمای(Guide Curves) وجود ندارد.

-         لبه تیز نمی تواند وجود داشته و همه گوشه ها در طرح های دوبعدی تعریف شده باید دارای Fillet باشند.

-         صفحاتی که طرح های دوبعدی را در برگرفته اند، نباید بر هم عمود باشند.

در بخش نحوه تولید(Manufacturing Method) با توجه به نحوه تولید قطعه، نرم افزار به صورت خودکار پیش بینی ها و محاسبات را انجام می دهد تا مدل نهایی تا حد ممکن مشابه قطعه واقعی باشد. در این قسمت دو گزینه خم کاری(Bent) و فرم دهی(Formed) وجود دارد. همانگونه که مشخص است تفاوت این دو گزینه در نحوه تولید می باشد. در صورتیکه گزینه خم کاری انتخاب شود، نرم افزار به صورت خودکار حجم موردنظر را با استفاده از تعداد قابل معینی از خم های ساده ایجاد می کند و اگر گزینه Formed انتخاب شود ، نرم افزار فرض می کند که قطعه موردنظر با استفاده از فرآیند قالب و پرس ایجاد شده است. به همین دلیل با انتخاب این گزینه ، خطوط هم کاری ناپدید می شوند.

بخش مشخصات عملیات(Faceting Options) : از آنجایی که در این حالت (شکل دهی از طریق خم کاری) باید با ایجاد چند خم شکلی شبیه به شکل منحنی ایجاد نمود. در واقع هر منحنی در این حالت از تعدادی خط و هر سطح منحنی از تعدادی سطح صاف تشکیل می شود. لذا شباهت و دقت در عملیات خم کاری با تعیین کردن یکی از مشخصه های اصلی زیر انجام می شود. مشخصه عملیات در واقع شاخص اندازه گیری و تلرانس های قابل قبول برای ایجاد منحنی از تعدادی خط است:

-         Chord Tolerance محدوده بین قوس و خط خم کاری است. هر چه این عدد کمتر باشد، حجم نهایی به منحنی ها نزدیک تر است.

-         Number of Bends تعداد خم ها بین هر دو خط صاف و منحنی مشخص می کند. طبیعی است که با افزایش تعداد خط، سطح نهایی نرم تر و به منحنی نزدیکتر است.

-         Segment Length طول خطوط و یا حداکثر عرض یک خم است. بدیهی است که با کاهش طول خطوط، منحنی روانتر خواهد شد.

-         Segment Angle حداکثر زاویه بین دو خط (بسته) در مجموعه پاره خط های تشکیل دهنده منحنی است.

-         Facet Value در این قسمت مقدار مشخصه ای را که در درس مشخصات عملیات تعیین نمودیم ، وارد می کنیم.

-         Refer to end point بیانگر حالتی است که خم کاری تا لبه های تیز پیش روی داشته باشد یا نه. چنانچه تیک این قسمت را بزنید، تا بریدن قسمت انتهایی ورق ، لبه های تیز بودجود می آید. اما اگر تیک این گزینه برداشته شود، لبه ها گرد می شوند.



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها